Saturn
El dissabte 18 de juny us oferirem una activitat astronòmica a càrrec d'en Josep Sanromà, titulada:


Orientació, fotografia i observació nocturna


Aquesta activitat es conforma de dues parts. La primera, a les 19:30, al Centre Cívic, en la que s'oferirà una xerrada astronòmica on es tocaran aquests temes:

  • Orientació nocturna. Enllaçant amb la naturalesa excursionista de la nostra associació, farem una senzilla aproximació al que cal saber per orientar-se de nit basant-se amb la posició dels astres.
  • Objectes del cel. Una explicació dels diferents tipus d'objectes (lluna, planetes, cúmuls estel·lars, nebuloses, galàxies, ...) que es poden veure des del privilegiat cel nocturn del nostre poble, acompanyada de fotografies dels mateixos preses des dels voltants d'Ulldemolins.Si la meteorologia ens acompanya, la segona part de l'activitat, cap a les 23:00 hores (en un lloc encara per determinar, però per les rodalies del poble), consistirà en dur a la pràctica el que haurem comentat per la tarda. Primer mirarem d'orientar-nos correctament sobre el terreny basant-nos amb la posició dels estels, i posteriorment disposarem de telescopi per que els assistents puguin observar aquests astres "en viu".


L'entrada és lliure per a tothom. Per assistir només necessiteu un mica de curiositat per l'astronomia i a més, per la nit, qui es vulgui portar uns prismàtics de casa li ensenyarem com i a on cal apuntar per treure'n profit astronòmic.


Us hi esperem!!!

 
Bàner
Bàner
Segueix-nos

Bàner