Aquesta passada matinada del 14 de gener, a l'edat de 92 anys, ha mort un dels pares del senderisme a casa nostra: Enric Aguadé Sans, popularment conegut com a doctor Aguadé.

 

Soci del Club Excursionista Reddis i del Club de Lectura de Reus, el doctor Aguadé organitzà l'any 1960 la primera marxa col·lectiva entre Reus i Montserrat, de 108 quilòmetres. Entre les nombroses distincions que rebé al llarg de la seva vida, destaca la Insígnia d'Or de la FEEC (1995); la insígnia d'Or de la Diputació de Tarragona; la medalla de plata de la ciutat de Reus; la medalla Forjadors de la Història Esportiva de Catalunya o el premi Humanisme i Esport de Barcelona, entre molts d'altres.

L'any 1973 s'incorporà al Comitè Català de Senders de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, que presidí durant més de 25 anys. Gràcies a la seva enorme tasca i a la d'insignes personatges com Joan Cullell, Josep Gómez o Joan Domènech, entre molts d'altres, un any més tard es va començar a pintar el primer sender de gran recorregut de la Península, concretament a l'ermita de sant Blai (Tivissa).

També va escriure guies relacionades amb diferents trams dels senders de gran recorregut així com una interessantíssima autobiografia Memòries d'un metge caminador (2006).

Des del món de l'excursionisme en general i des de l'Agrupació volem dedicar aquestes línies a una de les figures cabdals de la història de l'excursionisme del nostre país, així com mostrar el nostre més sincer condols als seus familiars i amics.

 
Bàner
Bàner
Segueix-nos

Bàner