El Club Pirinenc Andorrà ha acceptat amb moltes ganes i il·lusió el repte d’organitzar el 37è Aplec Excursionista dels Països Catalans; una oportunitat única de compartir amb gent de la mateixa parla tres dies de cultura i muntanya per les valls d’aquest petit estat.

La nostra terra és un petit país on la llengua oficial és el català i, solament això, ja és un bon motiu  per trobar-nos una vegada més i que sigui a casa nostra; volem oferir-vos un petit tast de la cultura, la història i la bellesa que atresoren aquestes valls.

A través dels segles, el clima, el paisatge i el devenir històric han anat forjant una cultura especial entre els homes i dones que han viscut i viuen a les valls dels Pirineus que els ha fet diferents de la gent de la plana. Han esdevingut gent dura, com les pedres; gent rigorosa, com rigorosos son els nostres hiverns i gent tancada, com tancades poden semblar aquestes valls; però no us deixeu enganyar: aquesta gent també te, alhora, ganes d’obrir-se al món i acollir els que gosen visitar-los amb senzillesa i el cor franc, tot oferint-los-hi el aixopluc i el caliu que necessiten per descansar del, segurament, llarg viatge.

Tot aquest llegat està escrit i amarat en cada una de les roques d’aquestes valls. Aquesta cultura mil·lenària es reflecteix en les persones, els camins i les pedres que formen el monumental llegat romànic que tenim. Tot això, i no és poc, és el que us volem oferir.

És el nostre desig que aquest aplec sigui un petit primer tast i un primer contacte entre tots nosaltres per així, amb la coneixença, poder-nos retrobar en altres ocasions, doncs heu de saber que tindreu per sempre obertes les portes de casa nostra.

Tenim moltes ganes d’acollir-vos com us mereixeu i de la mateixa forma, confiem en que vosaltres en tingueu moltes de venir-nos a descobrir.

Que siguin doncs la llengua, la cultura, la muntanya i les ganes de compartir el que ens uneixi els dies 1, 2 i 3 de novembre.

El Club Pirinenc i les valls d’Andorra us esperen!!

                                                                      

                                                           Josep Sallés

                                                           President club pirinenc andorrà

 
Bàner
Bàner
Segueix-nos

Bàner